Aisya
Isnin lepas aku menggantikan bos pegi seminar berkenaan pengurusan rekod. Aduss...sungguh tak bestnye. Dahlah terpaksa pergi sendiri sebab kereta company tak dapat nak hantar. So nak taknak terpaksalah drive sendiri mengharungi jalan KL yang sangat.. sangat…sangatlah sesaknya. Sib baik aku dah survey dulu tempatnya. Seminar tu diadakan di Memorial Tunku Abdul Rahman Putra (MTAR). Hmm.....memang biasa dengar tapi tak pernah sampai pon kat situ. Rasa2nye kalau takder seminar ni memang tak jejak kaki ke situ pun.

Memula sampai penin cari parking. Setelah bertungkus lumus akhirnya dapat gak parking, itupun di hujung dunia. Kena la pulak menapak nak sampai ke auditorium MTAR tu.

Seminar start kol 9, tapi biasalah 9.30 blom de pape lagi. 9.40 baru start. So bermula episod mimpi aku. Sora penceramah tetiba makin perlahan…perlahan…then...terus tak dengar langsung. Ape lagi aku membuta la dalam tu. Hehehhe...opss terlepas ckp plak. Mati ler aku kalo bos tau. Mana taknye presentation nye memang bosan giler lah. Dorang cuma baca balik ape yang dah ada dalam text. Tapi keseluruhannya aku dapat la input berkenaan mcm mana nak uruskan rekod dengan baik. So akan digunakan dalam kerja aku nanti.

Dah sampai setengah cerita aku nih…ape yang patriotik nyer? Tak kena mengena langsung ngan tajuk kan?? Ni yang nak cerita nih. Masa break, peserta seminar leh melawat sekitar memorial tu. Masa melawat2 tu lah semangat patriotik datang. Hopefully semangat patriotik ni berterusan...



***Gambar : Ruang pameran di Memorial Tunku Abdul Rahman***





Labels: 1 comments | Links to this post | edit post
Reactions: 
Aisya
Salam...

Hmm buat kali pertamanya aku menulis blog. Entah dari mana datang idea nih. Tengok orang lain layan blog, so aku pun taknak ketinggalan. So ini adalah first entry aku. Bukan senang nak kongsikan pengalaman hidup dengan orang lain. Lebih2 lagi org macam aku yang begitu pendiam dan pemalu ("boley terima tak statement nih??"). Tapi aku akan coretkan juga. At least yang mana tak brape kenal boley lebih lagi kenal. Ok, stop sini, jumpe di lain masa.
Labels: 2 comments | Links to this post | edit post
Reactions: